zwemmen

Help!
Ze hapt naar lucht, ze heeft het gevoel te verzuipen.Clipboard30
“Ik kan me zo verloren voelen”, zegt de man bij haar aan tafel, ” alsof ik de rand van het zwembad niet meer kan pakken”.
Ze hoort voor de zoveelste keer het verhaal van de man langskomen, ze heeft er beelden bij, ze kan het meevoelen ze kent zijn woorden. Ze weet het ook niet meer. “Hij moet maar een professional in gaan huren”, dacht ze,” oh wacht, dat was ik toch”.

Mensen komen graag bij haar, ze houdt van de zoete inval. Buren, vrienden, klanten en familie alles door elkaar en ondertussen kookt ze dan voor iedereen die maar mee wil eten. Lekker bezig zijn en zorgen dat iedereen het goed heeft. Tijdens het koken en het eten komen de verhalen op gang, het zijn mooie gesprekken bij haar aan tafel. Mensen gaan goed gevoed weer bij haar weg en dan zit niet alleen hun maag vol.

Het valt haar op dat er altijd wel mensen zijn die nog meer willen. Meer opscheppen, meer aan het woord zijn en nooit genoeg hebben. Ze ziet het wel, maar ze laat het en kookt gewoon een beetje meer de volgende keer. En nu weet ze het niet meer, ze heeft al zo lang geluisterd. Ineens ziet ze zichzelf zitten, ook zo grenzeloos.

In onze poging de ander te helpen kan het gebeuren dat je ‘vergeet’ dat jij de helft van het gesprek bent. Door volledig je eigen deel in te zetten kun je de ander beter van dienst zijn.

Waar sta jij als je helpt

Reacties zijn gesloten.