skip to Main Content

Het leven moet voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen worden
Soren Kierkegaard

Voor het eerst in onze geschiedenis hebben we te maken met een groep 55-plussers die niet oud is. We weten niet goed hoe we daarmee om moeten gaan. Er kan zomaar beleid zijn in de organisatie wat gestoeld is op oude wetten en misplaatste regelingen. Dit gegeven betekent dat we op een andere manier met deze groep om kunnen en moeten gaan. Wat betekent het eigenlijk op 55-plus te zijn in deze tijd? Wat betekent dat voor de mens zelf en wat betekent dat voor een organisatie. Met deze vragen zijn Fortuin en deWal op onderzoek gegaan en hebben er een boek over geschreven.

Het boek

Aanbod

Onder de naam Fortuin & deWal worden lezingen, workshops en begeleiding aangeboden.

Over de auteurs

Het boek

Eind 2016 kwam het goud van de 55-plusser uit en sindsdien positie 36 bereikt op managementboek.nl

Nederlanders worden steeds ouder en ons land vergrijst. Hierdoor zal in 2019 maar liefst de helft van de Nederlanders 55-plus zijn. Voor het eerst in de geschiedenis hebben we te maken met de steeds ouder wordende mens en we blijken weinig idee te hebben wat dat betekent.

Lees meer

Vroeger waren de ouderen de autoriteit, maar tegenwoordig weten we niet meer wat we met hen aan moeten. We werken langer door en het is voor organisaties dan ook van groot belang de kwaliteiten van álle generaties te benutten. Elke generatie blijkt een eigen ontwikkelingsdynamiek te kennen; een cyclus die helpt om het eigen potentieel zichtbaar te maken, dit geldt ook voor de 55-plusser.
Dat vraagt een andere mind-set. De ouder wordende mens die een schat aan levenservaring en kwaliteiten heeft, moet leren dit te onderkennen en in te gaan zetten. Daar kunnen organisaties wat mee en krijgen we een win-win voor alle generaties. Het goud van de 55-plusser maakt gebruik van de metafoor van de seizoenen. De seizoenen zijn te vinden in het leven en in het dagelijks bestaan. Het boek biedt handvatten en praktische tips om de kennis en ervaring van 55-plussers aan te boren.
Het goud van de 55-plusser is een pleidooi voor de herfst van het leven. De herfst is een essentieel en rijk onderdeel van onze levenscyclus, dat kan worden ingezet om de output van organisaties te verhogen. Het ‘goud’ vormt het kapitaal van deze generatie. Het boek schetst wegen om jongere en oudere werknemers met elkaar te verbinden, opdat zij kunnen profiteren van elkaars inzichten en kunnen bijdragen aan elkaars ontwikkeling als mens en als professional. De organisatie staat voor de opdracht het HRM beleid te differentiëren en hun personeelsbeleid te personifiëren.
In het boek vertellen inspirerende 55-plussers, die vol in het leven staan, hard werken en hun ‘goud’ ruimhartig met anderen delen, wat het betekent om 55-plus te zijn in deze tijd. Welke fasen hebben ze in hun leven doorlopen, wat hebben ze gewonnen en wat laten ze achter? Hun ervaring en levenswijsheid zijn van onschatbare waarde voor organisatie en maatschappij

Recensies

Dit boek biedt een positieve boodschap aan een doelgroep die organisaties op zijn minst als ‘ongemakkelijk’ beschouwen. Maar wegkijken is geen optie. De auteurs geven voldoende en kwalitatief sterke alternatieven om de besproken doelgroep in hun kracht te zetten. Alle leeftijden zijn immers nodig voor het totale resultaat. Peter de Roode, zelfstandig adviseur en trainer

lees meer

Toggle inhoud hoort hier, klikt u op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen. </ p>

Reacties

Zowel het ego als het zelf worden graag gevoed

 

Aanbod

Lezingen met of zonder workshop eraan gekoppeld. Vanuit dit boek zijn verschillende perspectieven denkbaar. Wat doet een organisatie met zijn personeelsopbouw, hoe krijg je de ontmoeting tussen de generaties op gang, wat is de invloed van kennis en ervaring?

Autonomie en verbondenheid

 

Over de auteurs

In 2001 ontmoeten Kathinka Fortuin en Gerdien de Wal elkaar en werkten vanuit verschillende posities aan resultaten in organisaties. Ze besloten hun kennis en ervaring te bundelen daarmee kwam hun eerst boek tot stand. Dit is aan het uitgroeien naar een apart aanbod met lezingen, workshops en andere boeken. Meer hierover te vinden bij Fortuin & deWal

Gerdien de Wal werkte vele jaren als (interim-)manager in de publieke sector. Mensen in hun kracht zetten, samen hun talenten naar boven halen en ruimte scheppen voor vernieuwing vormen haar drijfveer. Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Gerdien heeft haar eigen bureau De Wal Management Consultancy en was tot maart 2018 gemeenteraadslid in Den Bosch.

 

 Dat wat zij ontdekte in de ontmoetingen en interacties met klanten, deelnemers, partners en haarzelf, vindt zijn weg naar boeken en lezingen. Gedreven door de mogelijkheden die het vak biedt is zij altijd op onderzoek naar inhoud en invalshoeken om haar cliënt precies passend te begeleiden. Ze werkt met modellen en met wat zich aandient in het hier en nu.

Back To Top