skip to Main Content

Het leven moet voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen worden
Soren Kierkegaard

………..

Het goud van de 55-plusser

Lezingen

Een lezing kan met een workshop gecombineerd worden

Faciliteren

…..

Voor het eerst in onze geschiedenis hebben we te maken met een groep 55-plussers die niet oud is, in 2019 maar liefst de helft van de Nederlanders 55-plus zijn. We zijn aan het ontdekken hoe we daarmee om moeten gaan. Het oude beleid is niet meer toereikend en op vele plaatsten wordt anders gekeken naar de vergrijzing. Wat betekent het eigenlijk op 55-plus te zijn in deze tijd? Wat betekent dat voor de mens zelf en wat betekent dat voor een organisatie. Met deze vragen zijn we op onderzoek gegaan en hebben er een boek over geschreven.

Het boek

Eind 2016 kwam het goud van de 55-plusser uit en sindsdien positie 36 bereikt op managementboek.nl

Het boek gaat in op de fases van het leven en legt een brug tussen de ontwikkelfasen per leeftijd en de ontwikkelfasen in organisaties. We noemen dat het levenswiel en het cyclische wiel. De fases hebben kenmerken, kwaliteiten en valkuilen. Elke fase vraagt iets anders van je en brengt een andere dynamiek.

Over de auteurs

In 2001 ontmoeten Kathinka Fortuin en Gerdien de Wal elkaar en besloten hun kennis en ervaring te bundelen.

Gerdien de Wal werkte vele jaren als (interim-)manager in de publieke sector. Mensen in hun kracht zetten, samen hun talenten naar boven halen en ruimte scheppen voor vernieuwing vormen haar drijfveer. Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie.

Kathinka Fortuin werkt als trainer coach in verschillende organisaties. Wat zij ontdekt in de ontmoetingen en interacties met anderen, vindt zijn weg naar inzichten en lezingen. Gedreven door de mogelijkheden die het vak biedt is zij altijd op onderzoek naar inhoud en invalshoeken om haar cliënt precies passend te begeleiden.

Lees meer

Vroeger waren de ouderen de autoriteit, maar tegenwoordig weten we niet meer wat we met hen aan moeten. We werken langer door en het is voor organisaties dan ook van groot belang de kwaliteiten van álle generaties te benutten. Elke generatie blijkt een eigen ontwikkelingsdynamiek te kennen; een cyclus die helpt om het eigen potentieel zichtbaar te maken, dit geldt ook voor de 55-plusser.
Dat vraagt een andere mind-set. De ouder wordende mens die een schat aan levenservaring en kwaliteiten heeft, moet leren dit te onderkennen en in te gaan zetten. Daar kunnen organisaties wat mee en krijgen we een win-win voor alle generaties. Het goud van de 55-plusser maakt gebruik van de metafoor van de seizoenen. De seizoenen zijn te vinden in het leven en in het dagelijks bestaan. Het boek biedt handvatten en praktische tips om de kennis en ervaring van 55-plussers aan te boren.
Het goud van de 55-plusser is een pleidooi voor de herfst van het leven. De herfst is een essentieel en rijk onderdeel van onze levenscyclus, dat kan worden ingezet om de output van organisaties te verhogen. Het ‘goud’ vormt het kapitaal van deze generatie. Het boek schetst wegen om jongere en oudere werknemers met elkaar te verbinden, opdat zij kunnen profiteren van elkaars inzichten en kunnen bijdragen aan elkaars ontwikkeling als mens en als professional. De organisatie staat voor de opdracht het HRM beleid te differentiëren en hun personeelsbeleid te personifiëren.
In het boek vertellen inspirerende 55-plussers, die vol in het leven staan, hard werken en hun ‘goud’ ruimhartig met anderen delen, wat het betekent om 55-plus te zijn in deze tijd. Welke fasen hebben ze in hun leven doorlopen, wat hebben ze gewonnen en wat laten ze achter? Hun ervaring en levenswijsheid zijn van onschatbare waarde voor organisatie en maatschappij

Recensies

Dit boek biedt een positieve boodschap aan een doelgroep die organisaties op zijn minst als ‘ongemakkelijk’ beschouwen. Maar wegkijken is geen optie. De auteurs geven voldoende en kwalitatief sterke alternatieven om de besproken doelgroep in hun kracht te zetten. Alle leeftijden zijn immers nodig voor het totale resultaat. Peter de Roode, zelfstandig adviseur en trainer

lees meer

Toggle inhoud hoort hier, klikt u op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen. </ p>

Reacties

In actie komen door inspriratie 

Lezingen

Een lezing kan met of zonder workshop eraan gekoppeld. Veelal wordt een lezing toegespitst op de vragensteller. Onderwerpen kunnen zijn:

  • Het Samenwerkende Brein, met Prof. Maarten Frens (Hersenprofessor) als Co presentator
  • Kennis er Ervaring tellen op
  • Het Goud van de 55-plusser
  • ZZP, ja of nee en geen idee.
  • MBTI en wat dat kan doen voor de samenwerking en ontwikkeling
  • Mentorschap of Coachen

Autonomie en verbondenheid

 

………

……….

………

Back To Top